Wanneer u Amsterdam bezoekt, kunt u van alles doen, zoals het bezoeken van een Homestay Bed & Breakfast, het doen van nachtactiviteiten en andere leuke dingen in Amsterdam. Maar wist u dat u Bitcoin ook in fysieke winkels kunt kopen? In Amsterdam zijn er momenteel 23 actieve Bitcoin-automaten waar u uw Bitcoin kunt kopen. Op het moment van schrijven zijn er 55 pinautomaten in Nederland en de helft daarvan staat in Amsterdam.

Een Bitcoin-automaat stelt u in staat om Bitcoin met contant geld te kopen of te verkopen. U kunt een Bitcoin ATM daadwerkelijk vergelijken met een gewone ATM. Het enige verschil is dat u Bitcoin en meestal andere cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Sommige geldautomaten maken het zelfs mogelijk om een transactie te doen zonder persoonlijke gegevens op te geven. Een Bitcoin ATM is tastbaar en u kunt deze machines gewoon tegenkomen op straat, in een winkel, op vliegvelden of in winkelcentra.

Stort gewoon wat geld (euro’s), selecteer het bedrag van de crypto en voer uw portemonneeadres in. Het gebruik van een smartphone is dus verplicht. Crypto verkopen voor contant geld is ook mogelijk, maar niet met alle geldautomaten.

23 actieve Bitcoin-automaten in Amsterdam
We hebben alle bekende adressen verzameld die momenteel een Bitcoin-automaat aanbieden. Deze adressen kunnen snel veranderen, dus neem contact op met de winkel voordat u erheen gaat. Het is ook niet zeker of die pinautomaten online zijn.

De volledige lijst van alle Bitcoin-automaten in Amsterdam:

Dierenkliniek Osdorp: Pieter Calandlaan 144, 1068NR Amsterdam
Doner Imperium: Rie Mastenbroekstraat 1-A, 1095MJ Amsterdam
FixMobi (Burgemeester de Vlugtlaan): Burgemeester de Vlugtlaan 168, 1063BS Amsterdam
FixMobi (Linnaeusstraat): Linnaeusstraat 66-H, 1092CN Amsterdam
FixMobi (Van Woustraat): Van Woustraat 157I, 1074 AK Amsterdam
Fone up GSM Reparatie Centrum: Ceintuurbaan 298, 1072 Amstedam
GSM Reparatie: Wormerplein 42, 1442CB Purmerend
HighCulture: Bellamystraat 6, 1053BL, Amsterdam
ICT-reparatie: Bos en Lommerweg 238, 1055EJ Amsterdam
Juice Lab: Haarlemmerdijk 96, 1013JG Amsterdam
Mobi Shop: Anton de Komplein 158, 1102CW Amsterdam
Paxshop: Paxlaan 10, 2131PZ Hoofddorp
PC-Professional: Javastraat 95, 1094HC Amsterdam
Telekom City: Stationsweg 66, 1815CD Alkmaar
U Break i Fix: vloer HS, Kinkerstraat 296, 1053GC Amsterdam
Vivant Ganzenpoort Sigaren: Harriet Freezerstraat 106 1103JP Amsterdam
Muren en huid: Kalkmarkt 1, 1011 BC Amsterdam
Muren en huid: Prins Hendrikkade 5A, 1012 TK Amsterdam
Voer het adres in Google Maps in en je wordt naar de winkel geleid.

Houd er rekening mee dat een Bitcoin-automaat erg handig kan zijn, maar dat er ook hoge servicekosten in rekening worden gebracht. De kosten kunnen oplopen tot 10% bovenop de huidige Bitcoin-prijs, die echt hoog is als u dit vergelijkt met online Bitcoin-makelaars. Wanneer u online Bitcoin koopt, kunnen de servicekosten zo laag zijn als 0,25%. Dit is 40x goedkoper dan wanneer u het met een geldautomaat koopt, maar u moet wel een KYC doen.

De post Waar kunt u Bitcoin in Amsterdam kopen? verscheen als eerste op Amsterdam Diary.

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *