Waar let je op bij het vergelijken van zakelijke autoverzekeringen?

Veel ondernemers in Amsterdam en omstreken maken gebruik van een bedrijfsauto. Niet gek, want hiermee verplaats jij je makkelijk van A naar B. Ga alleen niet de weg op met je bedrijfsauto voordat je een zakelijke autoverzekering hebt afgesloten. Het afsluiten van zo’n verzekering is op zich niet lastig, maar je moet er wel de tijd voor nemen. Vergelijk verzekeraars daarom altijd met elkaar voordat je de knoop doorhakt. Om je een handje te helpen, vertellen wij je hier waar je op let bij het vergelijken van zakelijke autoverzekeringen.

Dekking
Het belangrijkste aandachtspunt bij zakelijke autoverzekeringen vergelijken is de dekking. Je wilt immers wel dat je bedrijfsauto goed verzekerd is. Een eerste dekking waar je uit kunt kiezen, is WA. Je auto is dan alleen verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid, wat betekent dat een verzekeraar schade vergoedt die je met het voertuig veroorzaakt aan (spullen van) anderen.

Naast een WA-verzekering bieden verzekeraars ook de dekkingen WA+ en Allrisk aan. Als je voor eerstgenoemde dekking kiest, ben je ook verzekerd voor specifieke schades aan je bedrijfsauto. Denk hierbij aan schade door inbraak, storm of brand. Wil je dat ook schade door een aanrijding vergoed wordt? Verzeker je bedrijfsauto dan allrisk.

Je bent verplicht om één van de drie hoofddekkingen te kiezen, maar je hoeft je hier niet tot te beperken. Zo kun je een Univé bestelautoverzekering voor zzp bijvoorbeeld ook nog uitbreiden met aanvullende dekkingen. Verzekeraars bieden meestal aanvullende verzekeringen aan voor pechhulp, inzittenden en rechtshulp. Door je zakelijke autoverzekering hiermee uit te breiden, ben je nog beter verzekerd.

Eigen risico
De dekking mag dan het belangrijkste zijn bij zakelijke autoverzekeringen vergelijken, maar het is zeker niet het enige waar je op let. Zo is het bijvoorbeeld ook verstandig om naar het eigen risico te kijken. Wil je een Univé bedrijfsautoverzekering afsluiten en gaat je voorkeur uit naar de dekking WA+ of Allrisk? Dan krijg je hiermee te maken. Bij veel verzekeraars is het eigen risico standaard 250 euro, maar je kunt dit verhogen nar 500 of 1000 euro. Je betaalt zelf dan een groter deel van de kosten bij schade aan je bedrijfsauto, maar je krijgt korting op de premie.

Premie
Geen enkele ondernemer uit Amsterdam houdt ervan om ergens onnodig veel voor te betalen. Daarom is het logisch dat je ook op de premie let als je autoverzekeringen vergelijkt. Dit is zelfs vaak het eerste waar ondernemers naar kijken. Gebruik je een vergelijkingssite om zakelijke autoverzekeringen te vergelijken? Dan zie je vaak direct wat je per maand betaalt, waardoor je weet wat de goedkoopste bedrijfsautoverzekering is.

Polisvoorwaarden
Tot slot is het verstandig om naar de polisvoorwaarden te kijken bij het vergelijken van zakelijke autoverzekeringen. Helaas zijn er genoeg ondernemers uit Amsterdam die hun keuze baseren op de prijs. Een goedkope bedrijfsautoverzekering is op het eerste gezicht misschien interessant, maar is dit in de praktijk lang niet altijd. Lees je de polisvoorwaarden door voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit? Dan voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Redactie filteramsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *